Opsynligas logga

berättelser från psykiatrin

Fick höra att det inte var någon idé

När jag var 16 år skulle jag för första gången börja behandling för min anorexi, jag var i förnekelse att jag var sjuk och min behandlare sa till mig att jag skulle skärpa mig annars skulle hon skicka mig till bup akuten och ”där kommer de tvinga dig att äta så det är bara att göra som jag säger”. Jag berättade allt för min mamma som inte ville att jag skulle gå dit, jag bytte behandlare men hon gav mig inte heller någon hjälp. Efter en vägning fick jag en panikattack och satt på golvet och skakade, fick då höra ”ska du reagera såhär är det ingen idé att du går behandling”. Blev senare inlagd på bupakuten och blev sondad för första gången samma kväll som jag kom dit. Skrek i ren och skär panik och smärta men de höll bara fast mig hårdare ju mer jag skrek. Är idag 19 år och drömmer fortfarande mardrömmar om tiden jag var inlagd.