Opsynligas logga

Larmet lät högre än ett brandlarm i offentlig miljö

När jag var inlagd på en avdelning hade personalen bytt ut deras vanliga bråklarm till ett nytt larm med extremt hög ljudnivå för att det fanns en medpatient där som krävde mer tillsyn. Detta nya bråklarm var överdrivet högt som väckte hela avdelningen och larmet spred sig genom alla väggar. Ljudet var öronbedövande och orsakade total panik och ångest hos många. Varför dög inte det gamla larmet som också lät högt? Det nya larmet lät högre än ett brandlarm i offentlig miljö. Hur ska en kunna tillfriskna i sådan miljö där ett öronbedövande ”speciallarm” skrämmer upp en hel avdelning. Sjukvårdspersonal borde utveckla speciella armband som signalerar larm utan att det skrämmer slag och inverkar på de andra patienterna.

Berättelser från psykiatrin

Syftet med den här hemsidan är att samla in så många historier att makthavare inte längre kan skylla på enskilda missar eller att patienten ”överreagerat”. Om vi vill ha en välmående befolkning måste psykiatrin förändras i grunden. Opsynliga.se blir en kunskapsbas till en sådan förändring.

Bidra med dina erfarenheter av psykiatrin under Dela erfarenheter i menyn ovan. Till höger kan du hitta redan publicerade historier. Anledningen till att alla historier är anonyma är för att föreningen bakom projektet inte vill riskera att dömas för förtal. Vi hänvisar till Anmäla för att göra en officiell anmälan mot specifika vårdgivare. För användningsrättigheter se Bakom projektet.