Opsynligas logga

Mediciner istället för riktig hjälp

Jag reflekterade inte först över att läkaren ville sätta in en ytterligare medicin. Jag trodde att 2 olika adhd mediciner, Max dos på antidepressiva och 2 olika sömnmediciner var normalt.. Eller Aa så normalt ett liv med NPF, sömnsvårigheter och depression ser ut.. Jag åt medicinen i flera veckor, månader och mamma undrade varför jag var som en zombie. Tillslut när hon skulle hämta ut medicinen till mig så blev hon rasande och undrade varför man hade skrivit ut en lugnande medicin med en så pass hög dos, och som brukar användas till äldre eller till personer som upplevt ett trauma.

Jag ville inte ta bort medicinen för det var det jag hade.

Mina antidepressiva var redan på Maxdos och jag hade ätit dem i över 5 års tid. Jag kände varken något uppåt & min (dåvarande) läkare påstår att jag kanske klarar mig utan antidepressiva eftersom jag är så pass högfungerande… Min nuvarande läkare satte in en till antidepressiv medicin som hittills fortfarande är väldigt svajigt, för jag orkar inte känna efter.

Jag vill sluta med medicinen ibland men det känns som att jag är beroende och att om jag skulle sluta ta den skulle allt rasa samman.. jag vet att den ena skillnaden på mig utan medicin är att jag har ett svängande humör, mörka tankar och att ångesten och paniken kryper närmare…

Jag finner trygghet i att ta medicinerna och känner att det är de enda som kan hjälpa mig, eftersom ingen tar mig på allvar…

Berättelser från psykiatrin

Syftet med den här hemsidan är att samla in så många historier att makthavare inte längre kan skylla på enskilda missar eller att patienten ”överreagerat”. Om vi vill ha en välmående befolkning måste psykiatrin förändras i grunden. Opsynliga.se blir en kunskapsbas till en sådan förändring.

Bidra med dina erfarenheter av psykiatrin under Dela erfarenheter i menyn ovan. Till höger kan du hitta redan publicerade historier. Anledningen till att alla historier är anonyma är för att föreningen bakom projektet inte vill riskera att dömas för förtal. Vi hänvisar till Anmäla för att göra en officiell anmälan mot specifika vårdgivare. För användningsrättigheter se Bakom projektet.