Opsynligas logga

berättelser från psykiatrin

Dumt och fult att skära sig

Hade fått en ny samtalskontakt i väntan på MBT behandling. Innan jag ens hade satt mig I besöksstolen så hade hen frågat varför jag skar mig I armarna, innan jag hann svara hade hen talat om att det var både fult och dumt. Vilket jag tolkade som att jag var dum och ful. Jag grät igenom hela samtalet som var ca 15min. Där hen berättade om sig, hur länge hen hade jobbat, sitt privatliv, vad hen hade för utbildning osv.

I journalen hade hen skrivit att jag var okontaktbar och osammarbetsvillig för att jag grät hela tiden.
Ringde till receptionen dagen efter och bad om att få byta vårdkontakt. Fick då till svar att jag får ta det med den sköterskan. Jag sa att jag vägrar gå till hen igen.
Tillslut fick jag en ny kontakt. Inför behandlingen var jag tvungen att gå  och ta urinprov. Självklart fick jag en tid till den sköterskan.
Jag tog upp detta med den nya vårdkontakten och fick då till svar att det intr går att byta sköterska. Jag sa att jag har svårt att kissa inför någon överhuvudtaget och får ofta låsningar. Att då gå till hen som talat om för mig att jag var dum och ful skulle inte göra saken bättre.