Opsynligas logga

Glömde förlänga LPT

Jag hade varit tvångsinlagd i över två år när jag märkte en dag att de glömt förlänga. Jag vägrade åka dit igen och blev utskriven utan att ens ha träffat en läkare om det. Då hade jag innan det varit tvångsinlagd och gjort flera försök där jag nästan dött. Att sen polisen fick komma samma dag och köra mig till psyk var inte vad jag ville. Dessutom satte de tvångsvård på mig utan att det fanns anledning till det. Jag hade inte gjort något försök och sa inget om det. De påstod att jag sagt jag skulle ta bussen för att köpa tabletter vilket jag aldrig sa eller ens nämnde. Läkaren ville väl bara rädda den andra läkaren som glömt förlänga innan.

Berättelser från psykiatrin

Syftet med den här hemsidan är att samla in så många vittnesmål att makthavare inte längre kan skylla på enskilda missar eller att patienten ”överreagerat”. Om vi vill ha en välmående befolkning måste psykiatrin förändras i grunden. Opsynliga.se blir en kunskapsbas till en sådan förändring.

Bidra med dina erfarenheter av psykiatrin under Dela erfarenheter. Till höger kan du hitta redan publicerade historier. Anledningen till att alla historier är anonyma är för att föreningen bakom projektet inte vill riskera att dömas för förtal. Materialet som publiceras på opsynliga.se är fritt att användas så länge det källhänvisas hit. Vi hänvisar till Anmäla för att göra en officiell anmälan mot specifika vårdgivare.

Opsynliga.se använder statistikcookies. Klicka här för att läsa vår cookiepolicy.