Opsynligas logga

berättelser från psykiatrin

Dela erfarenheter

Dina erfarenheter är viktiga för att makthavare ska få kunskap om hur psykiatrin behöver förändras. Skicka in ditt bidrag i rutan nedan. Du får självklart också dela din historia på sociala medier under hashtagen #opsynliga.

Historien ska:

  • Beröra psykiatrin de senaste 15 åren.
  • Vara helt anonymiserad. Inga namn eller personbeskrivningar som gör att personer kan identifieras är tillåtna.
  • Vara sann. Om du är osäker på ett skeende, skriv det!
  • Handla om dig, en anhörig eller en vårdprocess du varit involverad i som personal.

Är du osäker på om din historia uppfyller alla krav? Strunta i det och skriv ändå! Det viktigaste är att du skriver. Vi kollar igenom alla historier innan de publiceras och anonymiserar om det behövs. Grammatik och stavning är oviktigt, så länge budskapet går fram. Skriver du i rollen som vårdpersonal se till att byta ut eventuella karaktäristika så att patienten inte kan kännas igen.

Vad händer med inlägg när jag klickat på skicka?

Läs den fullständiga processen under Sekretess. Sammanfattningsvis skickas din text från hemsidan till en mejlinkorg. Där anonymiserar våra moderatorer texten, detta för att Föreningen som står bakom projektet inte ska riskera att stämmas för förtal. Texten publiceras sedan på hemsidan och  mejlet raderas permanent.

Användningsrättigheter

Psynlighet har rätt att sprida materialet som publicerats på hemsidan. Det betyder att din anonyma berättelse kan komma att delas på vår Facebook, Instagram eller citeras i media.

Vilka är moderatorer?

Moderatorerna är volontärer som skrivit på ett sekretessavtal till Psynlighet om att varken muntligt, skriftligt eller på något annat sätt föra vidare icke-anonyma uppgifter (så som namn och personbeskrivningar) som kan ha kommit in till mejlen.

Kan jag dra tillbaka min historia?

Nej. Eftersom allt är anonymt vet vi inte om det är du som begär att historian tas bort. Det finns vissa specifika undantag du kan läsa om i vår integritetspolicy.

 

Tack för att du bidrar till offentliggörandet av det som händer inom psykiatrin samt till att skapa ett underlag för förbättringar.
Du är fantastisk!

Har du frågor angående projektet är du välkommen att skriva till psynlighet@gmail.com