Opsynligas logga

berättelser från psykiatrin

Bakom projektet

Opsynliga.se är ett fristående projekt med den ideella föreningen Föreningen Synlig Ohälsa som ansvarig utgivare.

Materialet som publiceras på opsynliga.se är fritt att användas så länge det källhänvisas hit.

Har du frågor om opsynliga.se är du varmt välkommen att kontakta oss på foreningensynligohalsa@gmail.com eller via vår Facebooksida 

 

Hanna Larsson
Ordförande och grundare

Idag en frisk läkarstudent som skrattar mer än de flesta och brinner för allas rätt till jämlik och human vård. Jag började min resa inom psykiatrin som trettonåring, då sjuk i anorexia. Hade jag fått adekvat vård direkt hade jag blivit frisk på ett halvår. Istället utsattes jag för vård som traumatiserade mig till en PTSD-diagnos och en hel tonår på sjukhus och institutioner. Jag startade det här initiativet för att jag vet vilken potential psykiatrin har att motverka vår tids största hälsohot om bara systemet förändras.

Mejl: kontakt@larssonhanna.se 

Elias Larsson
Styrelseledamot
Jag har haft problem med depression och ångest sedan lågstadiet och traumasymptom under gymnasiet. Sökte hjälp i psykiatrin men fick minimalt med stöd, är nu någorlunda stabil med hjälp av medicin och privat terapi. Är idag halvvägs genom psykologprogrammet på Göteborgs Universitet.
Emma Svensson
Styrelseledamot
Jag hamnade i vårdkarusellen som tolvåring år 2010 efter ett traumatiskt händelseförlopp. Först åtta år senare fick jag min diagnos, PTSD, och behandling genom prolonged exposure. Numera är jag 21 år gammal och klarar av att föra ett fungerande liv, är halvvägs igenom lärarutbildningen och arbetar regelbundet med unga tjejer inom fotbollen.
Freja Lindstedt
Styrelseledamot
Jag är 24 år och studerar på Göteborgs Universitet. Som många andra har jag i kontakt med psykiatrin bland annat varit med om långa väntetider, läkare som aldrig ringer upp och felriktad, rentav skadlig, vård. Jag vill att framtida patienter ska få bättre vård.