Opsynligas logga

Bakom projektet

Opsynliga.se är ett fristående projekt med den ideella föreningen Psynlighet (tidigare Föreningen Synlig Ohälsa) som ansvarig utgivare. Utöver styrelsen arbetar ett flertal personer ideellt som moderatorer. För mer information se Sekretess.

Materialet som publiceras på opsynliga.se är fritt att användas så länge det källhänvisas hit.

Har du frågor om opsynliga.se är du varmt välkommen att kontakta oss på psynlighet@gmail.com. Du kan hitta mer information om oss på föreningens hemsida.

 

Hanna Larsson
Ordförande och grundare
Läkarstudent som kämpar för allas rätt till jämlik och medmänsklig vård, en kamp sprungen ur mina personliga erfarenheter av psykiatrin. Psykisk sjukdom är ett av vård tids största hälsohot och där spelar psykiatrin en avgörande roll. Det är dags att erkänna de allvarliga bristerna i dagens psykiatri för möjliggöra förändring och en bättre folkhälsa.

Mejl: kontakt@larssonhanna.se 

Freja Lindstedt
Styrelseledamot
Doktorand i biologi och leg. biomedicinsk analytiker. Som många andra har jag i kontakt med psykiatrin bland annat varit med om långa väntetider, läkare som aldrig ringer upp och felriktad, rentav skadlig, vård. Jag vill att framtida patienter ska få bättre vård.
Joanna Falkin
Styrelseledamot
Mitt engagemang för psykiatrin kommer ur mångårig egen erfarenhet av dess brister, men också från de eldsjälar i personalen som sliter varje dag i ett dysfunktionellt system.

Berättelser från psykiatrin

Syftet med den här hemsidan är att samla in så många historier att makthavare inte längre kan skylla på enskilda missar eller att patienten ”överreagerat”. Om vi vill ha en välmående befolkning måste psykiatrin förändras i grunden. Opsynliga.se blir en kunskapsbas till en sådan förändring.

Bidra med dina erfarenheter av psykiatrin under Dela erfarenheter i menyn ovan. Till höger kan du hitta redan publicerade historier. Anledningen till att alla historier är anonyma är för att föreningen bakom projektet inte vill riskera att dömas för förtal. Vi hänvisar till Anmäla för att göra en officiell anmälan mot specifika vårdgivare. För användningsrättigheter se Bakom projektet.