Opsynligas logga

Bakom projektet

Opsynliga.se är ett fristående projekt med den ideella föreningen Psynlighet (tidigare Föreningen Synlig Ohälsa) som ansvarig utgivare. Utöver styrelsen arbetar ett flertal personer ideellt som moderatorer. För mer information se Sekretess.

Materialet som publiceras på opsynliga.se är fritt att användas så länge det källhänvisas hit.

Har du frågor om opsynliga.se är du varmt välkommen att kontakta oss på psynlighet@gmail.com. Du kan hitta mer information om oss på föreningens hemsida.

Hanna Larsson
Ordförande och grundare
Läkarstudent som kämpar för allas rätt till jämlik och medmänsklig vård, en kamp sprungen ur mina personliga erfarenheter av psykiatrin. Psykisk sjukdom är ett av vård tids största hälsohot och där spelar psykiatrin en avgörande roll. Det är dags att erkänna de allvarliga bristerna i dagens psykiatri för möjliggöra förändring och en bättre folkhälsa.

Mejl: kontakt@larssonhanna.se 

Freja Lindstedt
Styrelseledamot och medgrundare
Doktorand i biologi och leg. biomedicinsk analytiker. Som många andra har jag i kontakt med psykiatrin bland annat varit med om långa väntetider, läkare som aldrig ringer upp och felriktad, rentav skadlig, vård. Jag vill att framtida patienter ska få bättre vård.
Joanna Falkin
Styrelseledamot och medgrundare
Mitt engagemang för psykiatrin kommer ur mångårig egen erfarenhet av dess brister, men också från de eldsjälar i personalen som sliter varje dag i ett dysfunktionellt system.
Saga Åsbrink
Styrelseledamot
Personlig assistent. Utifrån mina egna erfarenheter av psykiatrin, samt alla vittnesmål som kommer in till föreningen, vill jag vara med och bidra till att alla ska få den vård de har rätt till.
Stephanie Bush
Styrelseledamot
Min ambition är att genom Psynlighet vara med och förbättra den psykiatriska vården och synliggöra dess brister. Utöver egna erfarenheter har jag även sett hur anhöriga och nära blivit skadade när vården brustit.
Tora Rosengren
Styrelseledamot
Juriststudent. Min förhoppning är att få en fungerande psykiatri, istället för dagens vård som i många fall skadar och traumatiserar.

Berättelser från psykiatrin

Syftet med den här hemsidan är att samla in så många vittnesmål att makthavare inte längre kan skylla på enskilda missar eller att patienten ”överreagerat”. Om vi vill ha en välmående befolkning måste psykiatrin förändras i grunden. Opsynliga.se blir en kunskapsbas till en sådan förändring.

Bidra med dina erfarenheter av psykiatrin under Dela erfarenheter. Till höger kan du hitta redan publicerade historier. Anledningen till att alla historier är anonyma är för att föreningen bakom projektet inte vill riskera att dömas för förtal. Materialet som publiceras på opsynliga.se är fritt att användas så länge det källhänvisas hit. Vi hänvisar till Anmäla för att göra en officiell anmälan mot specifika vårdgivare.

Opsynliga.se använder statistikcookies. Klicka här för att läsa vår cookiepolicy.