Opsynligas logga

berättelser från psykiatrin

Bakom projektet

Opsynliga.se är ett fristående projekt med den ideella föreningen Psynlighet (tidigare Föreningen Synlig Ohälsa) som ansvarig utgivare. Utöver styrelsen arbetar ett flertal personer ideellt som moderatorer. För mer information se Sekretess.

Materialet som publiceras på opsynliga.se är fritt att användas så länge det källhänvisas hit.

Har du frågor om opsynliga.se är du varmt välkommen att kontakta oss på psynlighet@gmail.com. Du kan hitta mer information om oss på föreningens hemsida.

 

Hanna Larsson
Ordförande och grundare

Läkarstudent som kämpar för allas rätt till jämlik och medmänsklig vård, en kamp sprungen ur mina personliga erfarenheter av psykiatrin. Psykisk sjukdom är ett av vård tids största hälsohot och där spelar psykiatrin en avgörande roll. Det är dags att erkänna de allvarliga bristerna i dagens psykiatri för möjliggöra förändring och en bättre folkhälsa.

Mejl: kontakt@larssonhanna.se 

Emma Svensson
Styrelseledamot
23 år, fotbollsspelare och snart färdig högstadielärare med bl.a. depressions- och panikångestproblematik. Blev under tonåren bemött av psykiatrin som ville bemöta allt annat än själva problemet, och har först på senare år kunnat få hjälp med rätt inriktning.
Freja Lindstedt
Styrelseledamot
Jag är 26 år och leg. biomedicinsk analytiker. Som många andra har jag i kontakt med psykiatrin bland annat varit med om långa väntetider, läkare som aldrig ringer upp och felriktad, rentav skadlig, vård. Jag vill att framtida patienter ska få bättre vård.

                  

Joanna Falkin
Styrelseledamot
Mitt engagemang för psykiatrin kommer ur mångårig egen erfarenhet av dess brister, men också från de eldsjälar i personalen som sliter varje dag i ett dysfunktionellt system.